Behandlingar

TANDVÅRD – ESTETIK- OMVÅRDNAD

Våra Behandlingar

Vi erbjuder allt ifrån akuta besvär utan prispåslag till allmän- och specialisttandvård.

Våra duktiga tandläkare och hygienister hjälper dig med bland annat implantatbehandlingar, lagningar, kronor, broar, fasader och protesbehandlingar. Vi hjälper dig även med estetiska korrigeringar såsom tandblekning och tandreglering och Invisalign.

Välkommen!Akut tandvård

Vi har generösa öppettider för din komfort. Hos oss får du akut tid inom 24 timmar måndag-lördag utan prispåslag.

Lagning / Fyllning

En skada på en tand lagas oftast med hjälp av vanlig fyllning eller tandfyllning. Skadan kan vara ett hål, en sprucken tand eller en slitskada i tandkronan. Idag används komposit som primärt val för permanent tandfyllning eller lagning.

Tandkronor & Broar

Kronor och broar är vanliga metoder för att ersätta en eller flera skadade tänder, de ser ut och fungerar som vanliga tänder. En krona omfattar en tand, en bro omfattar flera tänder. Vid ojämnheter, mellanrum, missfärgningar eller fyllningar kan istället en skalfasad vara lösningen. Tandläkaren avgör behovet och valet av tandersättningar genom undersökning och röntgen.Implantat

Om du har förlorat en eller flera tänder kan du behöva få nya, konstgjorda tänder. Kanske behöver du ett eller flera implantat att fästa de konstgjorda tänderna på. För dig som förlorat flera eller alla tänder kan implantatet också användas för att fästa andra typer av tandersättningar.

Tandborttagning

Ibland blir en tand så skadad eller infekterad att den inte går att rädda. Då måste den tas bort. Det händer också att friska tänder behöver tas ut, till exempel visdomständer som inte får plats. Vi börjar med att undersöka tanden och ta en röntgenbild för att se hur tanden sitter fast. Därefter får du bedövning.

Undersökning – Bas

En fullständig undersökning av tänder bör alla vuxna göra en gång per år. Detta är viktigt för att på ett tidigt stadium upptäcka och behandla sjukdomar på tänderna och i munhålan. Det är också då som man kan grundlägga de förebyggande vanor som gör att man kraftigt minskar behovet av tandvård på lång sikt.Rotfyllning

I mitten av tänderna finns ett litet hålrum (pulpa), som består av mjukvävnad med nerver och blodkärl. När pulpan blir infekterad av bakterier, vilket oftast sker när ett hål i tanden blir så stort att det till slut når pulpan, så klarar inte våra tänder att ta hand om infektionen och de dör.

Hygienistbehandling

Regelbundna besök hos någon

av våra tandhygienister ger dig de rätta förutsättningarna för en god

tandhälsa. För att slippa karies och att andra tandsjukdomar utvecklas jobbar vi hela tiden med förebyggande tandvård. Din tandhygienist kan bland annat utföra en professionell tandrengöring för att avlägsna tandsten och polera tänderna så att de blir rena och friska. Ibland kan även behandling av tandköttsinflammation behövas.

Amalgamsanering

Har du amalgamfyllningar kvar i munnen? Vi har lång erfarenhet av att genomföra säker amalgamsanering. Det är viktigt att behandlingen utförs på ett säkert sätt då vissa personer är känsliga och annars kan bli sjuka. Många patienter beslutar sig för att byta ut sina amalgamfyllningar mot fyllningar i andra material.Bettskena / Snarkskena

Om du ofta vaknar med huvudvärk eller ömma käkar kan det bero på att du gnisslar, pressar eller biter ihop dina tänder. En bettskena kan hjälpa. Att gnissla, pressa eller bita ihop tänderna är vanligt och beror ofta på stress. En bettskena kan lindra eller ta bort besvären.

Tandreglering

Om du har bettfel och behöver tandställning kan vi hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa både barn och vuxna med tandreglering. Tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, behövs när tänderna har vuxit snett, sitter för tätt eller om det är något annat fel när du biter ihop dina tänder.

Tandlossning

Tandlossning är en folksjukdom som påverkar många människor. Därför är det viktigt att börja med rätt oral hygien i tidig ålder för att förhindra sjukdomsprogressionen som kan begränsas eller stoppas helt. En undersökning av tandköttet kan ge oss mycket information om din nuvarande situation.Tandblekning

Snyggt leende och vitare tänder med estetisk tandvård – vi åtgärdar missfärgningar eller sneda tänder Är du missnöjd med utseendet på dina tänder eller på ditt bett? Vi på Global Tandvård kan hjälpa dig. Vi tar estetiskt tandvård på ett stort allvar och vi gör detta av den enkla anledningen att vi vet hur pass mycket våra tänder påverkar vårt välmående.

Botox

Botox är en muskelavslappnande behandling som används mot bland annat rynkor, migrän, överdriven svettning och utförs endast av legitimerad tandläkare. Vi går tillsammans igenom dina önskemål och ger dig våra professionella råd för att ge dig bästa resultat.

Fillers

Fillers injiceras av en legitimerad läkare under huden för att fylla ut rynkor och ge en fin volym. Vid behandling av fillers pratar vi tillsammans igenom dina önskemål

och vi ger våra rekommendationer för att du ska bli nöjd med ditt resultat.Hör av dig till oss genom att ringa, skicka SMS, maila eller fyll i nedan så hjälper vi dig inom kort

Kontakta Oss